Nieuwe exposities in het bezoekerscentrum

Komende winter zijn er twee nieuwe exposities te zien in het bezoekerscentrum. 'Met het oog.. op Schiermonnikoog' toont prachtige foto's van zandsculpturen. De nieuwe tentoonstelling over strandpalen biedt informatie over deze markante palen én schilderijen van schildersclub 'de Kwast'.

Met het oog.. op Schiermonnikoog

Na eerdere succesvolle edities, volgt dit najaar de vierde editie van de foto-kunsttentoonstelling ‘Met het oog op..  Schiermonnikoog’. In de bovenzaal van het bezoekerscentrum exposeren Sarah Gudrun Jans (Schiermonnikoog) en Gerda de Voogd (Groningen) hun foto’s met als gezamenlijk thema ‘Zandstructuren’. De tentoonstelling is te zien t/m 15 februari.

Strandpalen

Van begin december tot begin maart is in de cultuurhistorische zaal van het bezoekerscentrum een expositie over strandpalen te zien. De schilderijen zijn gemaakt door leden van schildersgroep ‘de Kwast’ en brengen een ode aan de strandpalen. Ook geeft de expositie uitleg over de betekenis van de strandpalen voor de bewaking van het eiland. Want al is de oorspronkelijke rol van de strandpalen overgenomen door moderne technieken zoals GPS, satellietbeelden en luchtfoto’s, toch hebben ze nog een belangrijke functie bij de oriëntatie en bij het doen van meldingen.