Wandelen & Fietsen op Schiermonnikoog

In het boekje Wandelen & Fietsen op Schiermonnikoog staan 5 wandelroutes (van 3 tot 20 km), 3 fietsroutes (van 10 tot 20 km) en een gecombineerde wandel- en fietstocht (16km).

Schiermonnikoog kun je het beste verkennen te voet of per fiets. Het boekje bevat routes die je laat kennismaken met de mooiste plekken van het eiland. Behalve een uitgebreide beschrijving van de routes geeft het ook informatie over karakteristieke cultuurhistorische plekken en andere wetenswaardigheden.

Het boekje is verkrijgbaar voor € 7,50 bij Het Baken.

Op pad met de route-app van Natuurmonumenten

Wandelen door de natuur geeft je een groot vrijheidsgevoel en daar wordt je gelukkig van. In de route-app van Natuurmonumenten kun je routes downloaden en zelf op pad gaan door de natuur van Nationaal Park Schiermonnikoog. Je vindt de route-app in de appstore of playstore onder de titel Natuur Routes.

In de zomer is de wandelroute door duin en strand zeker aan te raden. De route loopt langs bloemrijke duinvalleien en uitgestrekte stranden. Ga je op pad met kinderen? Kies dan voor de familieroute Berkenplas, een korte route door de speelnatuur van OERRR.

De route-app biedt meer dan 300 wandel-, fiets- en kanoroutes door heel Nederland. Laat je verrassen door honderden routes in de natuur en luister naar de wonderlijke verhalen van onze boswachters.

IVN Trektocht Lauwersmeer-Schiermonnikoog

Pak je rugzak, strik je wandelschoenen of stap op je fiets, vergeet je verrekijker niet en trek zelf de natuur in! Door heel Nederland kan je inmiddels IVN Trektochten doen, die je dwars door de meest prachtige natuurgebieden leiden. De nieuwste trektocht en ook meteen de meest noordelijke neemt je mee door twee Nationale Parken, die door het landschap en het verhaal “Zout als erfenis” onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn: Lauwersmeer en Schiermonnikoog. Lees verder

Virtueel Wandelen op Schiermonnikoog

Natuurmonumenten en Google hebben de afgelopen jaren verschillende wandelroutes op Schiermonnikoog vastgelegd met een speciale draagbare camera met wel vijftien lenzen, die elke twee seconden een foto maken. Deze worden samengevoegd tot 360-graden beelden. En daardoor kun je nu virtueel over het eiland lopen!

Je kunt op allerlei plekken een kijkje nemen: je kunt met laag water langs het wad slenteren,  lekker over het strand struinen, via het kronkelpad door het bos wandelen, het baken bij de Kobbeduinen bekijken…

Klik voor een overzicht van alle plekken waar je virtueel kunt wandelen op Schiermonnikoog eerst hier om naar de juiste pagina in Google Maps te gaan. Klik daarna rechts onderaan op het gele poppetje. Er verschijnen nu blauwe lijnen op de kaart: daar kan je virtueel wandelen. Door op een plek op de route te klikken kom je in de virtuele wandeling terecht. (Dit laatste werkt alleen op de computer, niet op je smarphone of tablet).

Beleef schiermonnikoog

Ga mee met één van onze enthousiaste gidsen
Activiteitenkalender

Praat mee over het Nationaal Park

Aanmelden