Schiermonnikoog is een leuk onderwerp voor je spreekbeurt of verslag.

Het grootste gedeelte van Schiermonnikoog bestaat uit natuur, het eiland is niet voor niks uitgeroepen tot Nationaal Park. Het wad is misschien wel de meest bijzondere plek. Je vindt er allerlei leuke beesten: krabben, zeeduizendpoten, garnalen, zeesterren… Het Schiermonnikoogse strand staat er om bekend dat je er zo goed schelpen kunt verzamelen. Als je geluk hebt kun je er ook een zeehond tegenkomen! Op www.wereldwad.nl kun je zelf het wad beleven. En via de Waddenbieb van onze collega’s van Ecomare op Texel kun je nog veel meer te weten komen over het wad.
Ook over de geschiedenis en de cultuur van Schiermonnikoog valt genoeg te vertellen. De eerste bewoners van het eiland waren monniken met grijze pijen, maar in de loop der eeuwen was het eiland in bezit van steeds een andere rijke familie. In het dorp kun je nog sporen van de geschiedenis terug vinden, de karakteristieke eilander huisjes bijvoorbeeld. En waarom staan er eigenlijk twéé vuurtorens op Schiermonnikoog?

Voor meer informatie kan je naar informatiecentrum Het Baken komen. Je kan ons ook e-mailen  of bellen naar 0519-531233.

Beleef schiermonnikoog

Ga mee met één van onze enthousiaste gidsen
Activiteitenkalender

Praat mee over het Nationaal Park

Aanmelden