Sinds mei 2021 zijn Natuurmonumenten en VVV Schiermonnikoog samen gevestigd in informatiecentrum Het Baken, hét startpunt voor een bezoek aan Schiermonnikoog.

Het Baken is de plek voor het boeken van (natuur)excursies, activiteiten en accommodaties. Natuurlijk kun je er ook terecht voor algemene informatie over Schiermonnikoog, over de prachtige flora en fauna van het Nationaal Park en over het dorp met haar rijke cultuurhistorie en authentieke bezienswaardigheden.
In de tentoonstelling maak je kennis met het Nationaal Park, de rijkdom van Werelderfgoed Waddenzee en de bijzondere plaats die Schiermonnikoog daarbij inneemt.

Sta oog in oog met de zeehond en de lepelaar, bewonder de sterrenhemel boven het eiland, bekijk de unieke planten en dieren en ervaar de seizoenen op Schiermonnikoog. Niet te missen zijn de vertrek- en aankomsttijden van vogels; Schiermonnikoog is immers een hotspot voor vogels én vogelliefhebbers.
In de winkel van Het Baken vind je leuke natuurspeurtochten, mooie wandel- en fietsroutes, actuele natuurboeken en souvenirs.

Het Baken is ontworpen door de Friese architecte Nynke Rixt Jukema uit Leeuwarden, in samenwerking met Bètha Architecten uit Burgum. Het gebouw is duurzaam ontworpen en wekt haar eigen energie op.

Laat je inspireren voor je bezoek aan de unieke natuur van het Nationaal Park en ervaar het eilandgevoel. Het team van Natuurmonumenten en VVV staat voor je klaar!

Openingstijden

maandag t/m zaterdag   09.00 – 17.00 uur
zon- en feestdagen            10.00 – 14.00 uur

Je vindt Het Baken op Reeweg 9.

Beleef schiermonnikoog

Ga mee met één van onze enthousiaste gidsen
Activiteitenkalender

Praat mee over het Nationaal Park

Aanmelden