Doe mee aan de Schelpenteldag! Op zaterdag 23 maart gaan in heel Nederland mensen het strand op om schelpen te tellen. De resultaten van de telling worden gebruikt door wetenschappers om een goed beeld te krijgen van de schelpen op het strand én in de zee. Vorig jaar hielpen in heel Nederland meer dan duizend mensen mee.
Ook België en Frankrijk doen mee aan deze grote schelpenteldag. Zo krijgen we een beeld van maar liefst 400 km Noordzeekust. Meer informatie over de landelijke  Schelpenteldag vind je hier.

Natuurlijk doet Nationaal Park Schiermonnikoog mee aan de schelpenteldag. Je kunt je eigen telformulier en schelpenzoekkaart ophalen bij informatiecentrum Het Baken en zelf aan de slag gaan, of je kunt mee met een excursie die de Balgexpres speciaal voor de schelpenteldag organiseert.

 

Hele dag – Zelf meedoen aan de telling

Bij informatiecentrum Het Baken kun je een telformulier en een schelpenzoekkaart komen ophalen. Kies je moment (tip: rond laag water zijn er meer schelpen te vinden), kies je favoriete stukje strand, en tellen maar! Op het telformulier vind je alle info en uitleg die je nodig hebt, en met de zoekkaart in de hand kun je alle soorten schelpen zelf herkennen.

12.30 uur – Schelpen tellen met de Balgexpres

Je kunt ook meegaan met de speciale tocht van de Balgexpres. De Balgexpres en de gidsen van Wadexpedities.nl slaan de handen ineen voor de schelpenteldag. Samen nemen ze je mee naar de uiterste oostpunt van het eiland, waar de spectaculairste schelpen te vinden zijn. Geef je snel op!