Excursies

In Nationaal Park Schiermonnikoog is van alles te ontdekken en te beleven. Ga mee op pad in de boeiende natuur van Schiermonnikoog. Strandjutten, vogels kijken, bosbaden, het wad op, fietstochten, dorpswandelingen, er is van alles mogelijk, zowel voor kinderen als volwassenen. Op onze activiteitenkalender kun je zien wat je deze week kunt doen op Schiermonnikoog.

Het Baken

Informatiecentrum Het Baken is hét startpunt om het eiland goed te leren kennen. Je kunt natuurexcursies, activiteiten en accommodaties boeken en natuurlijk kun je er ook terecht voor algemene informatie over het eiland en de  natuur van het Nationaal Park. In de tentoonstelling sta je oog in oog met zeehond en lepelaar, bewonder je sterrenhemel boven het eiland, bekijk je unieke planten en dieren en ervaar je de seizoenen op Schiermonnikoog.

Doe-het-zelf-activiteiten

Naast excursies met gids hebben we ook groot aantal activiteiten die je zelf kunt doen. Zo hebben we doe-het-zelf-natuuractiviteiten voor gezinnen op het strand en rond de Westerplas, de WADDEN excursie-kit van de Waddenvereniging, de enige echte Schiermonnikoog Bingo, en nog veel meer. Kom langs bij informatiecentrum Het Baken en kies de activiteit die jij wilt doen op Schiermonnikoog!

Scholen

Voor scholen hebben we avontuurlijke schoolexcursies, bijvoorbeeld naar het wad of naar de meeuwenkolonie. Ervaren gidsen en boswachters van Natuurmonumenten begeleiden de tochten.

Beleef schiermonnikoog

Ga mee met één van onze enthousiaste gidsen
Activiteitenkalender

Praat mee over het Nationaal Park

Aanmelden