Excursies

In Nationaal Park Schiermonnikoog is van alles te ontdekken en te beleven: de paarsbloeiende kwelder, het eindeloze strand, de modder van het wad… Wie het leuk vindt om mee op pad te gaan in de boeiende natuur van Schiermonnikoog kan gedurende het hele jaar mee met allerlei excursies. Strandjutten, vogels kijken, wadexcursies, fietstochten, dorpswandelingen en nog veel meer, zowel voor kinderen als volwassenen. Op onze activiteitenkalender kun je zien wat je deze week kunt doen op Schiermonnikoog.

Het Baken

Het gloednieuwe informatiecentrum Het Baken is hét startpunt om het eiland Schiermonnikoog goed te leren kennen. Je kunt (natuur)excursies, activiteiten en accommodaties boeken en natuurlijk kun je er ook terecht voor algemene informatie over Schiermonnikoog, haar cultuurhistorie en schitterende natuur. In de tentoonstelling maak je op interactieve wijze kennis met het Nationaal Park, de rijkdom van Werelderfgoed Waddenzee en de bijzondere plaats die Schiermonnikoog daarbij inneemt.

Doe-het-zelf-activiteiten

Naast excursies met gids hebben we ook groot aantal activiteiten die je zelf kunt doen. Zo hebben we de WADDEN excursie-kit van de Waddenvereniging, doe-het-zelf-natuuractiviteiten voor gezinnen op het strand en rond de Westerplas, de enige echte Schiermonnikoog Bingo, en nog veel meer. Kom langs bij informatiecentrum Het Baken en kies de activiteit die bij je past!

Scholen

Voor scholen hebben we avontuurlijke schoolexcursies, bijvoorbeeld naar het wad of naar de meeuwenkolonie. Ervaren gidsen en boswachters van Natuurmonumenten begeleiden de tochten.

Beleef schiermonnikoog

Ga mee met één van onze enthousiaste gidsen
Activiteitenkalender

Praat mee over het Nationaal Park

Aanmelden