Het Baken bezoeken met je school

Natuurlijk hebben we bij de expositie van ons nieuwe informatiecentrum ook een speurtocht gemaakt voor schoolklassen. De speurtocht staat niet op papier, maar de leerlingen maken hem online, op een tablet. Speciaal daarvoor heeft Het Baken zes tablets aangeschaft, die we uitlenen aan schoolklassen die de speurtocht komen doen.

In de tentoonstelling maken de leerlingen op interactieve wijze kennis met de natuur van Nationaal Park Schiermonnikoog. Ze komen oog in oog te staan met zeehond en lepelaar, kunnen de sterrenhemel boven het eiland bewonderen, een grote maquette van Schiermonnikoog bekijken en in twee interactieve spellen meer leren over duinvorming en wat de wadvogels zoal eten. De speurtocht voert ze in groepjes door de expositie.

Omdat de ruimte in de expositie niet zo groot is, splitsen we de klas in tweeën en combineren we een bezoek aan de expositie met een educatief spel. Dit jaar is dat het Werelderfgoed Waddenzee trekvogelspel. In dit spel leren de leerlingen op een leuke actieve manier hoe het leven van een trekvogel eruit ziet.

Trekvogelspel en speurtocht duren beide ongeveer een half uur. Na dat half uur wisselen de twee helften van de klas, zodat na een uur alle leerlingen beide activiteiten gedaan hebben.

De kosten voor een bezoek aan Het Baken met speurtocht en trekvogelspel bedragen € 40,- per klas.

 

Reserveren

Voor meer info of het reserveren van een bezoek aan Het Baken kun je ons een e-mail sturen. Je kunt ons ook telefonisch bereiken op 0519-531233. Onze voorkeur gaat uit naar email.

Beleef schiermonnikoog

Ga mee met één van onze enthousiaste gidsen
Activiteitenkalender

Praat mee over het Nationaal Park

Aanmelden