Zelf op pad met je groep in de natuur van Schiermonnikoog? Dat kan met een van onze doe-het-zelfactiviteiten. Je krijgt duidelijke instructies en alle materialen die je nodig hebt mee.

Je kunt ook mee met een van onze begeleide excursies.

Om de West

Hoe zie je het verschil tussen een jonge aalscholver en zijn ouders? En wist je dat de Westerplas vroeger een kwelder was en dat de duinen er omheen door mensen zijn aangelegd?!
In groepjes fietsen de leerlingen vanaf de bank van Banck een rondje om de Westerplas. Onderweg doen ze allerlei leuke opdrachten en komen ze op heel verschillende plekken in dit gebied. Zo onderzoeken ze een stukje kwelder, bekijken ze de aalscholvers in de Westerplas, gaan ze op zoek naar de pony’s die in het duingebied grazen en stellen ze zich voor hoe dit gebied er 100 jaar geleden uitgezien moet hebben. De benodigde materialen krijg je, in een tas, te leen bij informatiecentrum Het Baken.
bovenbouw BO
€ 40,- per klas

De zeven schatten van Schiermonnikoog

De zeven schatten van Schiermonnikoog is een houten schatkistje met daarin een spannende speurtocht over het eiland. Op zeven plekken moet een ‘schat’ worden verzameld. Zo ontdek je spelenderwijs van alles over de natuur in het Nationaal Park Schiermonnikoog.
bovenbouw BO
€ 5,- per 5 leerlingen

Strandschoonmaakactie

Help mee het weidse strand van Schiermonnikoog vrij te maken van plastic afval. Een van onze gidsen verzorgt een inleiding over plastic soep en neemt de benodigde materialen mee. Daarna maak je zelf een stuk strand van een kilometer schoon.
Alle leeftijden
€ 25,- per groep

Strandkar

Komt het water nu op of wordt het juist laag water? En hoe snel gaat dat dan? Wat ligt er allemaal in de vloedlijn? Welke invloed heeft de wind daarop? En wat gaan we vangen met het schepnet? Met de vragen en opdrachten uit de strandkar heb je altijd boeiende ochtend of middag aan het strand.
bovenbouw BO en onderbouw VO
€ 40,- per klas

 

Reserveren

Voor meer informatie over een van bovenstaande activiteiten of om te reserveren kun je ons een e-mail sturen of bellen naar 0519-531233. Onze voorkeur gaat uit naar email.

 

Achtergrondinformatie

Op www.waddenzeeschool.nl en  www.wereldwad.nl vind je inspirerend lesmateriaal ter voorbereiding op je schoolreis naar de Wadden.
Elders op deze website vind je veel achtergrondinformatie, onder andere over de natuur, het ontstaan en de cultuurhistorie van Schiermonnikoog.

Beleef schiermonnikoog

Ga mee met één van onze enthousiaste gidsen
Activiteitenkalender

Praat mee over het Nationaal Park

Aanmelden