Op 13 mei is de voorjaarstrek van trekvogels in volle gang. Een goed moment voor Wereld Trekvogeldag! Op de hele wereld wordt op deze dag aandacht besteed aan de vogeltrek, een van de boeiendste verschijnselen van onze natuur. Jaarlijks trekken miljarden vogels over de aarde van hun overwinteringsgebieden naar hun broedgebieden. En weer terug. Het Waddengebied is een favoriete plek voor trekvogels om een tussenstop te houden en bij te tanken op hun lange reis. Schiermonnikoog is dus een goede plek om de vogeltrek van dichtbij mee te maken.

Wat is er te doen?

Je kunt op 13 mei  om 11.00 uur mee met onze trekvogelwandeling  (geef je wel even op).
De grutto en lepelaar zijn terug uit het zuiden om te broeden en de wintergasten maken zich klaar om te gaan. In de polder vertelt de boswachter waar die duizenden rotganzen en brandganzen eigenlijk vandaan komen, en waarom ze zo graag op het eiland bivakkeren. De wadvlakte trekt met zijn miljoenen wormen, schelpen en garnalen massaal vogels aan. En zorg vooral dat je de prachtige, maar onopvallende goudplevier niet over het hoofd ziet.

Je kunt ook zelf op pad gaan met de trekvogelroute.
Deze route brengt je langs de beste plekken om vogels te spotten op het eiland. Je kunt de route wandelen of fietsen van plek tot plek en op de aangegeven locatie vogels kijken.