Het Wadden Vogelfestival vindt vanouds plaats op Texel, maar vanaf dit jaar zijn er ook in Nationaal Park Schiermonnikoog enkele excursies ter gelegenheid van het festival!

Het Wadden Vogelfestival wordt ieder jaar het tweede weekend van mei georganiseerd door het Vogelinformatiecentrum en het Nationaal Park Duinen van Texel. Dit jaar sluit Nationaal Park Schiermonnikoog zich met enkele excursies bij het festival aan.

Het Wadden Vogelfestival geeft iedereen de mogelijkheid op zijn of haar manier te genieten van de vogels. Daarnaast vraagt het festival aandacht voor de vogels en halen we geld op voor het goede doel. Hiermee laten we zien en beleven dat je in het Waddengebied veel, heel veel verschillende vogelsoorten kunt waarnemen zonder de natuur te verstoren.

 

Waarom in mei?
Dit is de tijd dat de variatie in vogelsoorten het grootst is. Nog vele wintervogels zijn er of trekken nog door naar het noorden, terwijl ook de meeste zomervogels alweer gearriveerd zijn. Het voorjaar is ook de tijd dat de meeste vogels uit volle borst zingen en zich mooi laten zien.

 

Voor wie is het festival?
Van beginnende vogelaar tot expert, van jong tot oud; elke natuurliefhebber en ontdekker is welkom!

 

Wat is er te doen?
Op Schiermonnikoog zijn er op zaterdag en zondag speciale excursies ter gelegenheid van het festival. Het hele weekend staat in het teken van vogels kijken voor het goede doel. Je kunt gratis meedoen met de excursies; achteraf vragen we om een vrijwillige bijdrage voor het goede doel van dit jaar: strandbroeders. Meld je wel aan want het aantal plaatsen is beperkt!

 

Excursieprogramma

Zaterdag 7 mei 2022 10.00 uur       Trekvogelspeurtocht voor gezinnen

Zaterdag 7 mei  2022 12.00 uur       Trekvogelwandeling

Zondag 8 mei  2022   10.00 uur       Vogels tekenen in de natuur

Texel

Op Texel staan er heel veel vogelexcursies op het programma tijdens het festivalweekend van 7 en 8 mei 2022. Bovendien vindt daar de Texel Big Day plaats, een grote happening waarbij verschillende teams in 24 uur zoveel mogelijk soorten vogels proberen te zien. Ook is er een echte festivalmarkt.