Kom genieten van de trekvogels in het weekend van 11 mei

 Op zaterdag 11 mei is het “Wereld Trekvogeldag”. Overal op aarde wordt die dag aandacht besteed aan het fascinerende fenomeen vogeltrek en wordt het publiek uitgenodigd om van (trek)vogels te komen genieten. Zo ook in Werelderfgoed Waddenzee, één van de grootste en belangrijkste gebieden in Nederland voor trekvogels. Jaarlijks maken vele miljoenen vogels gebruik van dit gebied als rustplaats, tankstation, broed- of overwinteringsgebied.

Beleef het zelf

In het weekend van 11 mei zijn er volop mogelijkheden om te genieten van de bijzondere vogels in het Waddengebied. Allereerst is er op Texel op 11 en 12 mei het jaarlijks terugkerende Wadden Vogelfestival met voor ieder wat wils.
Maar ook op andere locaties in het waddengebied zijn er in dat weekend tal van vogelexcursies. Op meerdere plekken wordt speciale aandacht besteed aan kustbroeders, zoals sterns, plevieren en de scholekster. Deze soorten hebben het lastig om in ons land nog in alle rust te broeden.

Wat is er te doen in Nationaal Park Schiermonnikoog

Op Schiermonnikoog kun je ter gelegenheid van Wereld Trekvogeldag op zaterdag 11 mei meegaan met de trekvogelwandeling of met de vogelspeurtocht voor gezinnen.
In de week erna, op 15, 16 en 18 mei, kun je mee met de nachtegalenwandeling. Deze exclusieve excursie hebben we maar een week per jaar op het programma staan!

Wadden Vogelfestival op Texel

Op 11 en 12 mei kun je op Texel deelnemen aan het Wadden Vogelfestival. Dit weekend staat in het teken van vogels kijken voor je plezier én voor het goede doel. Er zijn tal van activiteiten waaronder een Birdfair (markt voor vogelaars), de Texel Big Day (24 uur vogels tellen voor het goede doel) en vele vogelexcursies. Dit alles om dit jaar aandacht te vragen en geld in te zamelen voor de bescherming van kustbroedvogels zoals sterns, scholekster en bontbekplevier. Verspreid over Texel zijn er ook vrijwillige vogelwachters die je alles vertellen over de vogels in het gebied.