Wandel- en fietsroutes

Luisterwandeling Zeezand

Tijdens deze luisterwandeling leer je al wandelend het eiland op een nieuwe manier kennen. Met een koptelefoon luister je naar bijzondere belevenissen van eilanders en hoor je natuurgeluiden die in het landschap verborgen liggen. Laat je meevoeren en word deelgenoot van het voortdurende proces van de mens, de zee en het zand. De wandeling duurt ruim anderhalf uur en start aan het einde van de Middenstreek, op de hoek met het Melle Grietjespad. De luisterwandeling, op een mp3-speler met koptelefoon, is voor € 8,- te huur bij het bezoekerscentrum.

 

Natuurfietsroute Om de Oost

Een fietstocht van 1½ tot 2 uur. Je fietst langs de Waddenzeedijk naar de Oosterkwelder en door duin- en bosgebied weer terug naar het dorp. De route is verkrijgbaar bij het bezoekerscentrum voor € 0,50. 

 

Neem de tijd! Zwerven door en langs Noordelijke Nationale Parken

'Neem de Tijd!’ is een digitale mammoet-wandelroute van in totaal 470 kilometer. De route is verdeeld over 36 trajecten variërend van 10 tot 25  kilometer. Neem de Tijd loopt via Ecologische Verbindingszones door vier provincies, zes Nationale Parken, twee Nationale Landschappen en twee Werelderfgoedlocaties. Je kunt de wandelapp downloaden op je smartphone of tablet of je wandeling thuis voorbereiden op de computer. Naast het wandeltraject vind je in de wandelapp ook informatie over het landschap, natuur- en cultuurhistorische bezienswaardigheden en mogelijkheden voor openbaar vervoer langs de route. Ga naar www.wandelapp-neemdetijd.nl om de wandelapp te downloaden op je smartphone of tablet.