Wandel- en fietsroutes

Wandelen & Fietsen op Schiermonnikoog

In het boekje Wandelen & Fietsen op Schiermonnikoog staan 5 wandelroutes (van 3 tot 20 km), 3 fietsroutes (van 10 tot 20 km) en een gecombineerde wandel- en fietstocht (16km). 

 

Schiermonnikoog kun je het beste verkennen te voet of per fiets. Het boekje bevat routes die je laat kennismaken met de mooiste plekken van het eiland. Behalve een uitgebreide beschrijving van de routes geeft het ook informatie over karakteristieke cultuurhistorische plekken en andere wetenswaardigheden. 

 

Het boekje is verkrijgbaar voor € 7,50 bij de VVV en het bezoekerscentrum.

Luisterwandeling Zeezand

Tijdens deze luisterwandeling leer je al wandelend het eiland op een nieuwe manier kennen. Met een koptelefoon luister je naar bijzondere belevenissen van eilanders en hoor je natuurgeluiden die in het landschap verborgen liggen. Laat je meevoeren en word deelgenoot van het voortdurende proces van de mens, de zee en het zand. De wandeling duurt ruim anderhalf uur en start aan het einde van de Middenstreek, op de hoek met het Melle Grietjespad. De luisterwandeling, op een mp3-speler met koptelefoon, is voor € 8,- te huur bij het bezoekerscentrum.

Neem de tijd! Zwerven door en langs Noordelijke Nationale Parken

'Neem de Tijd!’ is een digitale mammoet-wandelroute van in totaal 470 kilometer. De route is verdeeld over 36 trajecten variërend van 10 tot 25 kilometer. Neem de Tijd loopt via Ecologische Verbindingszones door vier provincies, zes Nationale Parken, twee Nationale Landschappen en twee Werelderfgoedlocaties. Je kunt de wandelapp downloaden op je smartphone of tablet of je wandeling thuis voorbereiden op de computer. Naast het wandeltraject vind je in de wandelapp ook informatie over het landschap, natuur- en cultuurhistorische bezienswaardigheden en mogelijkheden voor openbaar vervoer langs de route. Ga naar www.wandelapp-neemdetijd.nl om de wandelapp te downloaden op je smartphone of tablet.