Doe-het-zelfactiviteiten

Zelf op pad met je groep in de natuur van Schiermonnikoog? Dat kan met een van onze doe-het-zelfactiviteiten. Je krijgt duidelijke instructies en alle materialen die je nodig hebt mee.

Je kunt ook mee met een van onze begeleide excursies.

 

Wadkar

Met de materialen uit de wadkar kun je zelf op onderzoek uit op het wad! Je graaft pieren op, zeeft een stukje zeebodem, en er zijn natuurlijk netjes om garnalen en krabben te vangen.

bovenbouw BO en onderbouw VO

€ 20,- per 20 leerlingen

 

Strandkar

Komt het water nu op of wordt het juist laag water? En hoe snel gaat dat dan? Wat ligt er allemaal in de vloedlijn? Welke invloed heeft de wind daarop? En wat gaan we vangen met het schepnet? Met de vragen en opdrachten uit de strandkar heb je altijd boeiende ochtend of middag aan het strand. 

bovenbouw BO en onderbouw VO

€ 20,- per 20 leerlingen

 

Vissen met het kornet 

De spanning loopt op naarmate het net dichter bij het strand komt: wat hebben we gevangen? Als je met het kornet langs het strand vist, kom je allerlei zeebeesten tegen. Garnalen en platvissen vang je altijd wel, en als je geluk hebt misschien ook wel heremietkreeftjes.

bovenbouw BO en onderbouw VO

€ 20,- per 20 leerlingen

 

Strandschoonmaakactie 

Help mee om het weidse strand van Schiermonnikoog vrij te maken van zee-afval. Van ons krijg je de benodigde spullen mee en samen maak je een stuk strand van een kilometer schoon. 

bovenbouw BO en onderbouw VO

gratis

 

Veldwerk kwelder 

Welke plant is er zo gek dat hij in zeewater kan groeien? En waarom zien de planten op de natte kwelder er net zo uit die in een dorre woestijn? Ontdek de schoonheid van de kwelder, het overgangsgebied tussen wad en eiland, en alle bijzondere planten die er groeien.

onderbouw VO

€ 20,- per 20 leerlingen

 

Veldwerk duinen 

Hoe zijn de duinen eigenlijk ontstaan? Gewapend met kompas, thermometer en windmeter ga je aan de slag. Eerst op het strand, waar je een beginnend duin onderzoekt. Dan naar de hogere duinen om te kijken of er verschil is tussen een noord- en een zuidhelling van een duin.

onderbouw VO

€ 20,- per 20 leerlingen

 

De zeven schatten van Schiermonnikoog 

De zeven schatten van Schiermonnikoog is een houten schatkistje met daarin een spannende speurtocht over het eiland. Op zeven plekken moet een ‘schat’ worden verzameld. Zo ontdek je spelenderwijs van alles over de natuur in het Nationaal Park Schiermonnikoog. 

bovenbouw BO

€ 5,- per 5 leerlingen

 

Fietsroute

Speciaal voor schoolklassen heeft het Bezoekerscentrum een oriëntatietocht: ‘Fietsen om de west’. In een dagdeel ontdek je de westkant van het eiland aan de hand van vragen en opdrachten.

€ 2,50 per 5 leerlingen

 

Reserveren

Voor meer informatie over een van bovenstaande activiteiten of om te reserveren kun je ons e-mailen info@np-schiermonnikoog.nl of bellen naar 0519-531641

 

Achtergrondinformatie

Op www.waddenzeeschool.nl vind je inspirerend lesmateriaal ter voorbereiding op je schoolreis naar de Wadden.