Doen

Vanwege de coronamaatregelen kunnen we tot en met 1 juli slechts zeer beperkt excursies organiseren. Alleen sportieve activiteiten en Balgexprs, huifkar en bottochten kunnen op dit moment doorgaan.

(Voor schoolgroepen gelden andere regels; neem daarvoor even contact met ons op).

 

Doe-het-zelf-activiteiten

Excursies met gids zijn op dit moment niet mogelijk, maar we hebben wél een groot aantal activiteiten die je zelf kunt doen. Zo hebben we de WADDEN excursie-kit van de Waddenvereniging, doe-het-zelf-natuuractiviteiten voor gezinnen op het strand en rond de Westerplas, de enige echte Schiermonnikoog Bingo, en nog veel meer. Kom langs bij informatiecentrum Het Baken en kies de activiteit die bij je past!

Excursies

In Nationaal Park Schiermonnikoog is van alles te ontdekken en te beleven: de paarsbloeiende kwelder, het eindeloze strand, de modder van het wad... Wie het leuk vindt om mee op pad te gaan in de boeiende natuur van Schiermonnikoog kan gedurende het hele jaar mee met allerlei excursies. Strandjutten, vogels kijken, wadexcursies, fietstochten, dorpswandelingen en nog veel meer, zowel voor kinderen als volwassenen. Op onze activiteitenkalender kun je zien wat er deze week op het programma staat.

 

 

Het Baken

Op dit moment wordt op het eiland hard gebouwd aan een gloednieuw informatiecentrum. In dit nieuwe informatiecentrum, genaamd 'Het Baken', zullen vanaf het voorjaar van 2021 Natuurmonumenten en VVV onder één dak te vinden zijn. De verhuizing zal in april zijn. Dit betekent dat het bezoekerscentrum op de huidige locatie niet meer open zal gaan. Zodra het weer mogelijk is, verwelkomen we jullie graag in Het Baken!

 

Scholen

Voor scholen hebben we avontuurlijke schoolexcursies, bijvoorbeeld naar het wad of naar de meeuwenkolonie. Ervaren gidsen en boswachters van Natuurmonumenten begeleiden de tochten.