Doen

Excursies

In Nationaal Park Schiermonnikoog is van alles te ontdekken en te beleven: de paarsbloeiende kwelder, het eindeloze strand, de modder van het wad... Wie het leuk vindt om mee op pad te gaan in de boeiende natuur van Schiermonnikoog kan gedurende het hele jaar mee met allerlei excursies. Strandjutten, vogels kijken, wadexcursies, fietstochten, dorpswandelingen en nog veel meer, zowel voor kinderen als volwassenen. Op onze activiteitenkalender kun je zien wat er deze week op het programma staat.

 

Bezoekerscentrum

Bij het bezoekerscentrum kun je je aanmelden voor al deze excursies. Ook kun je er terecht voor kaartjes voor de huifkar en de Balgexpres, voor leuke natuurspeurtochten en voor andere wandel-en fietsroutes. Je kunt natuurlijk ook de exposities van het bezoekerscentrum bekijken en aan de balie kun je al je vragen stellen over de natuur op Schiermonnikoog.

 

Scholen

Voor scholen hebben we avontuurlijke schoolexcursies, bijvoorbeeld naar het wad of naar de meeuwenkolonie. Ervaren gidsen van het bezoekerscentrum en boswachters van Natuurmonumenten begeleiden de tochten.