Wat zullen we nou beleven?

Start Friese campagne voor biodiversiteit

 

Een grote groep organisaties lanceert vandaag een ludieke campagne om aandacht te vragen voor het belang van biodiversiteit. Want zonder biodiversiteit valt er niets te beleven! 

 

Een verjaardagtaart eten, lekker zwemmen in natuurwater of mee gaan met een wadexcursie zijn onmogelijk zonder biodiversiteit. Zo bevrucht de bij het fruit voor de taart, wordt natuurlijk zwemwater gezuiverd door de lisdodde en worden de laarzen voor de wadexcursie gemaakt van de rubber van de rubberboom. Voor veel mensen lijkt het allemaal een ver-van-mijn-bed-show, maar de afname van biodiversiteit heeft directe gevolgen voor ons dagelijks leven. Met dit soort voorbeelden maakt de campagne dat duidelijk.

 

Nederland bungelt samen met Malta onderaan de Europese biodiversiteitsladder. In ons land neemt de kwaliteit en kwantiteit van de natuur in rap tempo af. Een zorgelijke situatie die ons allemaal raakt. Daarom verbindt een breed scala aan Friese organisaties, waaronder Nationaal Park Schiermonnikoog, zich aan deze bewustwordingscampagne. Samen willen we het belang van biodiversiteit benadrukken zonder een wijzend vingertje.

 

Meer informatie en voorbeelden vind je op de website van de campagne.