Sliksleekampioenschap op Schiermonnikoog

De strijd om de gouden haring barst weer los!

Zaterdag 11 augustus vindt ten westen van de Jachthaven van Schiermonnikoog alweer het negende Sliksleekampioenschap plaats. Zo’n twintig deelnemers trachten in zo kort mogelijke tijd een traject over het wad af te leggen in een slikslee. De winnaars worden beloond met de felbegeerde gouden haring. De vieste deelnemer wordt beloond met de traditionele gouden wadpier.

Sliksleeën worden van oudsher gebruikt door vissers om zich te verplaatsen over de weke wadbodem. De twee Schiermonnikoger sliksleeën zijn gebouwd naar een oorspronkelijk eilander model door twee leden van het Vrijwilligerscollectief Schiermonnikoog, dat het Sliksleekampioenschap elk jaar organiseert.

Dit bijzondere spektakel speelt zich af op het wad ten westen van de Jachthaven. De wedstrijden beginnen om 15.30 uur. Toeschouwers zijn van harte welkom op de pier van de Jachthaven.

Praktische info

Deelnemers kunnen zich online aanmelden, zich opgeven bij de balie van het Bezoekerscentrum of ter plaatse op zaterdag 11 augustus tussen 15.00 en 15.30 uur. Laarzen zijn te leen. Voor slechts € 5,- doe je al mee.
Voor meer informatie kunt u terecht bij het bezoekerscentrum.