Nieuw onderwijsprogramma Wereldwad.nl online

Op 24 november vond tijdens de NIBI-conferentie voor het primair onderwijs de première plaats van het nieuwe educatieve onderwijsprogramma Wereldwad. Via een slimme online omgeving voor in en buiten de klas zijn leerbegrippen in films verpakt en te vinden in bijbehorend lesmateriaal voor basisschool en voortgezet onderwijs. Dit project is gerealiseerd door educatiespecialisten van Stichting Waddencentra en de Waddenvereniging in nauwe samenwerking met natuurfilmer en ecoloog Ruben Smit, bekend van tv en de kaskraker De Nieuwe Wildernis!

 

Het Wad, een uniek natuurgebied, op de werelderfgoedlijst van Unesco. Het getij vormt en voedt het Wad tot een kraamkamer van leven en is rustgebied voor talloze vogels en zeehonden. Maar het Wad is tegelijk een extreem leefgebied, waar het overleven is op de grens van water en land. Leef mee met de strijd die een grijze zeehondenpup moet leveren, verplaats je in de wereld van een lepelaarkuiken en duik mee naar de onbekende wereld van het mosselrif.

 

Ruben Smit neemt je mee op reis door het Waddengebied. Met de nieuwste filmtechnieken en met adembenemende beelden laat hij zien wat vaak onzichtbaar is. Van birdseye view tot timelapse opname, van microscopisch tot 360 graden beeld. Zo raken we de leerlingen en beleven zij het Wad als nooit tevoren. We reizen langs vijf ecotopen en zijn bewoners. Van strand tot duin, van kwelder tot plaat, van geul tot rif leren we soorten en hun onderlinge relaties kennen.