FRIA Overzee 4.0 vanaf 22 november

Al acht jaar achtereen gaat FRIA, de beroepsvereniging beeldend kunstenaars in Noord-Nederland, overzee. Deze expositie met werk van leden van de kunstenaarsvereniging heet dan ook zeer toepasselijk FRIA Overzee. In de voorgaande zeven jaren was telkens Ameland de bestemming maar dit jaar, 2018, het Culturele-Hoofdstad-van-Europajaar, worden maar liefst vier Waddenelanden aangedaan. Begonnen in maart op Terschelling, vervolgens verder gegaan – maar met ander werk – naar Vlieland en Ameland, is nu Schiermonnikoog als laatste aan de beurt.

 

In het bezoekerscentrum is van 22 november tot 1 april 2019 zeer gevarieerde kunst te zien van elf leden van FRIA. Je kunt er schilderijen verwachten en potlood- & pentekeningen maar ook viltkunst, installaties & objecten, glassfusion en keramiek. Beeldende kunst in veel facetten dus en daardoor een fraaie afspiegeling van wat FRIA te bieden heeft.

Deelnemende kunstenaars

Oesje Zegel, Reina Visser, Wim Reimert, Joke Lunsing, Happy van der Heide, Ger de Groot, Gwendolyn van Essen, Evert Esselink, Hennie Dijk, Liesbeth Daale en Esther van Amsterdam.

 

Meer informatie over deze kunstenaars en over hun werk is te vinden op de website van FRIA.