Eilandliefde voor Schiermonnikoog

Op maandag 16 oktober zal Koos Dijksterhuis in Hotel van der Werff de lezing Eilandliefde voor Schiermonnikoog geven.

 

Iedere werkdag schrijft Koos Dijksterhuis een zeer kort verhaal in dagblad Trouw over de natuur. Uit zijn stukjes blijkt zijn grote liefde voor alles wat leeft. Regelmatig spelen zijn natuurverhalen zich af op Schiermonnikoog, het eiland waar Koos zijn tweede verjaardag vierde en sindsdien meermaals per jaar vakanties, weekenden of dagjes doorbrengt. Met zijn broer en zussen heeft hij er zelfs een huisje, dat zijn ouders in 1966 kochten.

 

Op Schiermonnikoog zijn bijna alle landschappen van Nederland te vinden: duinen, strand, wad, zee, kwelder, plas, moeras, bos, weiland, akker, tuin en bebouwing. Er is op Schiermonnikoog ook veel niet: files, parkeerproblemen, massavertier. Er is rust, ruimte en schone lucht. En er zijn eilanders: vriendelijke mensen die badgasten graag zien komen en gaan. Die badgasten zijn fijnproevers. Ze komen zonder auto naar misschien wel het mooiste en fijnste eiland van de wereld. Zoals Koos zegt: het paradijs bestaat niet, maar Schiermonnikoog komt in de buurt!

 

Zijn mooiste verhalen schreef Koos over het door hem geliefde eiland Schiermonnikoog. Ze volgen in dit boek de seizoenen en geven prachtige inkijkjes in de eilander natuur, waarin Koos in zijn eentje of met anderen ronddwaalt. Behalve schrijven kan Koos ook meeslepend vertellen over de eilander natuur. Dat doet hij maandagavond 16 oktober, aan de hand van dia’s, zoals Henk Koning dat vroeger deed.

Wanneer en waar?

Maandag 16 oktober a.s. in Hotel van der Werff

Aanvang om 20.30 uur, toegang is gratis, mogelijkheid tot aanschaf gesigneerd boek Eilandgevoel voor €15,-.