Dwaalfilm Wadden nu online

De eerste dwaalfilmpjes over de Wadden staan nu online! De filmpjes zijn korte observaties die je meenemen in het steeds veranderende landschap van het Wad. Al scrollend door landschapspanorama’s vind je meer dan 60 filmpjes; mini-documentaires over het leven in en op het wad. Leef mee met de zeehondenpups, leer hoe wind en getij het eiland vormgeven en herken de trekvogels die in het voorjaar het waddengebied bevolken. De infoteksten vertellen je meer over de achtergrond van de verhalen waarin de filmpjes je meenemen.

 

Als je wat gerichter wilt zoeken gebruik dan de onderwerpenlijst. Vind de filmpjes die je het meest interesseren zoals dieren, planten, landschappen of seizoenen. Je kunt je natuurlijk ook laten verrassen met notities van een wadvaarder eind 1800 of een bijzondere gebeurtenis in de winter van 1795. Zo maak je je eigen reis door het Waddengebied. Elke keer opnieuw een klein avontuur, want afhankelijk van je stemming en je tijd zal een bezoek aan Dwaalfilm nooit hetzelfde zijn.

 

Het zijn er nu al 60, maar de komende jaren zal Dwaalfilm Wadden doorgroeien tot een grote online Waddenfilm met 160 mini-documentaires in 40 verschillende landschappen.