De containerramp, en nu dan?

2019 begon met kokend juttersbloed. Er spoelde van alles aan. Al snel werd duidelijk dat er ook een minder leuke kant aan zat. Het aantal containers dat van het schip was afgevallen bleek steeds hoger dan gedacht en er zat ook nog eens een chemisch goedje bij. Mensen kwamen massaal in beweging om op te ruimen, eerst de eilanders, toen ook militairen en badgasten.

 

Bijna twee maanden later is er van alles gebeurd; de gemeente is in gesprek met Den Haag, wetenschappers meten aanwezigheid van plastic en het strand wordt dagelijks in de gaten gehouden en opgeruimd. Maar hoe zit het nu met de veiligheid van al die schepen die dagelijks boven het eiland varen? Hoe erg zijn die plastic korrels nou eigenlijk? Wat kunnen we een volgende keer beter doen?

 

Het Nationaal Park heeft drie experts uitgenodigd om hier wat over te vertellen op 19 maart. En we zijn ook benieuwd naar jouw ervaringen. Wat heb je gezien en wat zou er volgens jou nog moeten worden opgepakt? Samen blikken we even terug en kijken we vooruit. We nodigen je graag uit om hier bij te zijn!

 

Dinsdag 19 maart om 20.00 uur in Hotel van der Werff