Beleef het Wad op afstand in de meivakantie

Het is meivakantie! En dat had iedereen zich toch heel anders voorgesteld... 

 

Wij hadden allemaal mooie plannen voor excursies en activiteiten. Onze gasten hadden zin om naar het eiland te komen om lekker rond te struinen en veel buiten te zijn. En jammer genoeg hebben we dat allemaal moeten afblazen... Deze meivakantie doen we alles helemaal anders. Voor iedereen die met zijn gezin naar Schiermonnikoog had willen komen (en ook voor alle anderen die het leuk vinden!) hebben we op een rijtje gezet hoe je thuis tóch een beetje van de waddennatuur kunt genieten.

 

Op de website van Werelderfgoed Waddenzee vind je wadbeesten om zelf te knutselen. Je kunt een krab maken, of een wadslakje, of een zeehond, noem maar op. Superleuk! 

 

Ook de site van de Waddenvereniging heeft allerlei leuke binnenactiviteiten en tips om onder de huidige omstandigheden toch van het wad te kunnen genieten. Wij vinden in elk geval het Watten Games spel voor de telefoon of tablet heel leuk om te spelen.

 

Misschien wil je ook wel eens even géén binnendingen doen, maar wil je gewoon naar buiten! Dat kunnen we ons ontzettend goed voorstellen. Dan tippen we groen om te doen van IVN voor inspiratie voor leuke groene dingen om te doen in je tuin of op je balkon. Je leert er bijvoorbeeld mooie bloemenfoto’s maken, bijen herkennen, een broeikasje maken en bosbaden in eigen tuin...

 

En tenslotte is er nog de mogelijkheid om je eigen thuisfilmweekend met Waddenfilms te organiseren! Een goed idee van Podium Vlieland en de Waddenvereniging. 

 

Een heel fijne meivakantie gewenst!