6 juli excursie Wij&Wadvogels naar jachthaven en Westerplas

Meer broed- en rustplekken voor wadvogels op Schiermonnikoog en verantwoorde mogelijkheden om de vogels te bekijken. Daar draait het project Wij&Wadvogels Schiermonnikoog om. De afgelopen jaren zijn de Westerplas en het wad tussen de veerdam en de jachthaven sterk veranderd. Om de mooie Schiermonnikoogse natuur te behouden voor de toekomst hebben deze gebieden aandacht nodig. Wat zien we daar gebeuren en welke invloed heeft dat op de vogels? Hoe behouden we de mooie Schiermonnikoogse natuur voor de toekomst? Hoe zorgen we voor voldoende broed- en rustplekken voor wadvogels? En op welke manier kunnen eilanders en bezoekers op een verantwoorde manier genieten van de vogels?

Excursie Westerplas en Jachthaven op 6 juli

Op 10 mei hebben we in een live uitzending alles verteld over dit project. Nu nodigen we graag eilanders en bezoekers uit om met ons mee te denken. Daarom organiseren we op 6 juli een fietstocht langs de Westerplas en de Jachthaven. Tijdens deze excursie vertellen boswachters over de bijzonderheden van beide gebieden, zoals wat voor vogels er te zien zijn. We horen graag wat jou opvalt en welke ideeën je hebt voor de toekomst van de Westerplas en de Jachthaven. Jouw inbreng wordt gebruikt om invulling te geven aan de beleefbaarheid van deze twee vogelgebieden.

Aanmelden

Je kunt in de ochtend, middag én avond meedoen met de excursie. De excursie duurt ongeveer 70 minuten.

LET OP: We gaan per fiets van locatie naar locatie. Neem je eigen fiets mee of huur een fiets op het eiland.

Aanmelden doe je zo: Stuur een e-mail naar g.hoekstra@noordtij.nl. Vermeld daarbij je naam, e-mailadres, je voorkeur voor de ochtend, middag of avond en met hoeveel personen je wilt komen. Elk dagdeel doen we de excursie drie keer. Op basis van je voorkeur wordt je ingedeeld in één van de rondes en ontvang je de aanvangstijd.

 

Ben je slecht ter been en is fietsen lastig, maar wil je wel graag je ideeën en ervaringen delen? Stuur een e-mail naar g.hoekstra@noordtij.nl.


Kun je er niet bij zijn op 6 juli? Vanaf 6 juli kun je hier online alsnog je ideeën en ervaringen delen. Meld je hieronder aan om op de hoogte te blijven, dan krijg je automatisch een seintje.

Coronamaatregelen

We volgen de coronamaatregelen van het RIVM en de richtlijnen van Natuurmonumenten en Nationaal Park Schiermonnikoog. We zorgen voor voldoende afstand en passende hygiënemaatregelen.

Op de hoogte blijven

Meer weten over Wij&Wadvogels? Kijk hier de uitzending terug. Heb je vragen of wil je graag op de hoogte worden gehouden? Stuur dan een e-mail naar c.borras@natuurmonumenten.nl.