Bezoekerscentrum bezoeken

In het bezoekerscentrum zijn twee tentoonstellingen te zien die interessant zijn voor schoolklassen.

 

Wildzoekers VOGELS

 

Van 27 april tot en met 27 oktober 2019 presenteert het bezoekerscentrum de expositie Wildzoekers VOGELS.

 

Je zou het soms niet zeggen maar in ons drukke landje komen nog altijd plekken voor waar je echte wildernis kunt beleven. De oostelijke helft van Schiermonnikoog bijvoorbeeld; daar waan je je echt op bezoek bij de vogels.

 

In de tentoonstelling Wildzoekers VOGELS ontdek je welke vogels je op Schiermonnikoog en in andere Nederlandse wildernissen kunt tegenkomen. Zo kom je bijvoorbeeld oog in oog te staan met het uiterst zeldzame korhoen, dat alleen nog op de Sallandse heuvelrug voorkomt. Of wat dacht je van de grootste uil van ons land: de Oehoe!? En heb je wel eens gehoord van de draaihals of de kruisbek? Die laatste komt zeker voor op Schiermonnikoog, maar je krijgt hem niet zomaar te zien…

 

En wie weet er welke vogel wordt bedoeld met ‘de vliegende deur’? Als je geluk hebt, kom je hem op Schiermonnikoog tegen. Hij broedt vlakbij, in het Lauwersmeergebied, en voor zo’n enorme vogel is even de Waddenzee oversteken voor een bezoekje aan het eiland natuurlijk een kleine moeite. Ook typische wadvogels zoals de regenwulp en de rosse grutto komen aan bod.

Behalve de vele opgezette vogels zijn er ook veel mooie foto’s en interessante filmpjes te zien. Leuke spelletjes en een speurtocht maken de tentoonstelling compleet.

 

Wildzoekers VOGELS is ontwikkeld door Oeroe Boeroe.

Landschappen van het eiland

Deze expositie gaat over de natuur op Schiermonnikoog. Je kunt er onder andere allerlei zeebeesten in levenden lijve bekijken in het zoutwateraquarium.

 

Bij beide tentoonstellingen hebben we een speurtocht die de leerlingen op een leuke manier door de tentoonstelling voert.
bovenbouw BO
€ 1,50 per 5 leerlingen

Reserveren

 

Voor meer informatie over een van bovenstaande exposites of om te reserveren kun je ons een

e-mail sturen of bellen naar 0519-531641.