Informatiecentrum Het Baken

Het Baken

Op dit moment wordt op het eiland hard gebouwd aan een gloednieuw informatiecentrum. In dit nieuwe informatiecentrum, genaamd ‘Het Baken’, zullen vanaf het voorjaar van 2021 Bezoekerscentrum, Natuurmonumenten en de VVV onder één dak te vinden zijn. 

 

Het Baken wordt dé plek om te weten te komen wat het eiland te bieden heeft. Op een interactieve manier maak je in de tentoonstelling kennis met het Nationaal Park, de rijkdom van Werelderfgoed Waddenzee en de bijzondere plaats die Schiermonnikoog daarbij inneemt. 

 

Je kunt je oriënteren op een grote maquette van het eiland waar we je meenemen

naar de hoogtepunten van het seizoen. Kinderen ontdekken in het aquarium wat er in de zee leeft en staan oog in oog met zeehond en lepelaar. Niet te missen zijn de vertrek- en aankomsttijden van vogels. 

Het Baken is ontworpen door de Friese architecte Nynke Rixt Jukema uit Leeuwarden, in samenwerking met Bètha Architecten uit Burgum. Het gebouw is duurzaam ontworpen en wekt straks haar eigen energie op. Informatiecentrum Het Baken komt naast de ToxBar aan de Reeweg 9. De opening staat in april 2021 gepland.