Exposities

Woning gezocht!

Sinds 22 april is de nieuwe wisselexpositie Woning gezocht! te zien. In deze tentoonstelling ga je op bezoek bij allerlei dieren die in Nederland voorkomen en zie je hoe hun woningen er uit zien.

Bijna elk dier heeft wel een plek om te schuilen, om zijn jongen groot te brengen of om winterslaap te houden. Hoe gaat het er aan toe in het huishouden van een mier? Hoe legt een koekoek haar ei? En wat is eigenlijk een hazenleger? Kom je verwonderen over de soms verrassende en slimme woonvormen van dieren in deze nieuwe expositie. 
Voor kinderen zijn er leuke spelletjes in de tentoonstelling. Zo kom je er achter waarom een dier voor een bepaalde woning kiest en hoe hij die woning vervolgens zelf maakt of inricht. En je kunt een kijkje nemen in een heus vossenhol!
Woning gezocht is te zien tot en met 29 oktober en is ontwikkeld door Oeroe Boeroe.

Landschappen van het eiland

In deze permanente expositie in het bezoekerscentrum maak je kennis met het wad, de polder, de Westerplas, het dorp, het strand en de duinen en de planten en dieren die daar voorkomen. Deze informatie komt vast van pas als je later op de dag weer over het eiland wandelt of fietst.

Ook natuur die je normaal gesproken niet ziet kom je in het bezoekerscentrum tegen: in het zoutwateraquarium kun je allerlei zeebeesten in levenden lijve bekijken.

 

Zomerhuis op Schier

In de cultuurhistorische zaal van het bezoekerscentrum wordt aandacht besteed aan de eilander geschiedenis. Dit jaar verzorgt cultuurhistorische vereniging ‘t Heer en Feer samen met de eigenaren van het vakantiehuis Opduin aan de Badweg de expositieZomerhuis op Schier. In deze tentoonstelling staat een aantal markante zomerhuizen centraal, samen met de bungalowparken de Monnik en Klein Zwisterland. Ook interessante wetenswaardigheden over de straten waar deze huizen aan staan komen aan bod. Bij de tentoonstelling hoort een film, die te zien is in de filmzaal van het bezoekerscentrum.