Waterstaatspad open voor ruiters

Paardrijden in de natuur: pure interactie met buiten. Zo luidde de tweede enquête die op 30 november in de mailbox van de panelleden van Schitterend Schiermonnikoog belandde. Een ruime meerderheid van de inmiddels 284 panelleden vulde de vragenlijst in. Ongeveer evenveel eilanders als niet eilanders.

 

Uit de resultaten blijkt dat het niet voor iedereen duidelijk is dat je op ruiterpaden ook wandelaars kunt tegenkomen. Samen met de gemeente zullen we daarom een nieuwe ruiterkaart ontwikkelen. In het hoogseizoen gaan we dit ook via meerdere mediakanalen communiceren. Ook komt naar voren dat het maaisel op de ruiterpaden bij natte omstandigheden gladheid veroorzaakt. Natuurmonumenten, de ruitervereniging en de manege zullen gezamenlijk bekijken op welke manier samengewerkt kan worden aan het onderhoud van de ruiterpaden.

 

Een ruime meerderheid van de panelleden vindt dat het Waterstaatpad ook door ruiters gebruikt mag worden. Een kwart van hen geeft aan dat dit alleen buiten het broedseizoen kan. Het Waterstaatpad is daarom vanaf nu opengesteld voor ruiters, met uitzondering van de periode 15 april tot 15 juli. Na een jaar zullen we evalueren hoe dit bevalt. 

 

Benieuwd naar alle resultaten? Kijk op www.schitterendschiermonnikoog.nl