Gevolgen storm beperkt: geen hulp nodig op Schiermonnikoog

Op dit moment lijken de gevolgen van de storm beperkt. Er spoelt momenteel weinig nieuwe rommel aan. De aanwezige professionals ruimen dit op. Op Schiermonnikoog is momenteel geen hulp nodig.

Vraag en antwoord

Waar kan ik opruimen?

Door de harde wind, hoge waterstanden en ongunstig tij zijn er in elk geval tot vrijdag geen georganiseerde opruimacties. Het water staat tot aan de voet van de duinen. Opgehaald afval waait weg. De afvalcontainers zijn afgesloten om verder wegwaaien te voorkomen. Houd de website van de gemeente Schiermonnikoog in de gaten voor mogelijke acties.

Tot wanneer geldt het gereduceerde tarief voor bus en boot?

Houdt hiervoor de websites van Qbuzz (voor lijn 163 Groningen-Lauwersoog), Arriva (voor lijn 155 Leeuwarden-Lauwersoog) en Wagenborg (veerboot Lauwersoog-Schiermonnikoog) in de gaten.

Ik heb materieel beschikbaar, waar kan ik dat melden?

Er is nu geen acute behoefte aan extra materiaal. We weten nog niet wat er de komende dagen aanspoelt. U kunt ons mailen met uw aanbod. Door de drukte, zijn wij niet in staat een antwoord terug te sturen. Mochten wij uw hulp kunnen gebruiken, dan nemen we graag contact op.

Wij willen graag met een groep komen om te helpen opruimen, waar kunnen we ons melden?

Er zijn op dit moment geen georganiseerde opruimacties. We verwachten de komende dagen, weken en mogelijk maanden nog wel veel rommel. Houd de website van de gemeente Schiermonnikoog  in de gaten voor mogelijke acties.

Waarom wordt er zoveel met de hand opgeruimd?

Veel grof materiaal kan gemakkelijker met de hand worden opgeruimd. Voor kleine stukken plastic gaan we mogelijk experimenteren met een soort strandstofzuiger.