Arjan Berkhuysen is nieuwe voorzitter Nationaal Park Schiermonnikoog

Arjan Berkhuysen (49 jaar) treedt aan als de nieuwe voorzitter van het Overlegorgaan van Nationaal Park Schiermonnikoog. De leden van het overlegorgaan zien Arjan Berkhuysen het Nationaal Park Schiermonnikoog op een enthousiaste en energieke wijze vertegenwoordigen. Berkhuysen is groot liefhebber van de Wadden, woont op Terschelling en heeft ruime ervaring met natuurbescherming in binnen- en buitenland. Momenteel werkt hij als directeur van de World Fish Migration Foundation.

 

Berkhuysen komt graag op Schiermonnikoog en wil er aan bijdragen dat bewoners en Nederlanders trots kunnen zijn en blijven op het Nationale Park. “Er zijn zoveel mensen enthousiast over dit eiland. De natuur is prachtig en dat moeten we zo houden. Tegelijkertijd moeten de bewoners er ook kunnen leven en werken.” Hij wil de afstand tussen partijen verkleinen, een verbindende rol spelen en daarmee het park versterken. Daarnaast heeft de samenhang tussen cultuurhistorie en natuur zijn interesse. “We hebben het vaak over natuur en cultuurhistorie als totaal verschillende werelden. Maar juist op een eiland staan die vaak helemaal niet zo los van elkaar. Het lijkt me mooi als we die samenhang meer aandacht kunnen geven in de komende jaren als Nationaal Park.”

 

Als voorzitter is hij opvolger van Lutz Jacobi en neemt een uitgebreid netwerk mee waar het Nationaal Park zijn voordeel mee kan doen.