10e editie Sliksleekampioenschap Schiermonnikoog

De strijd om de gouden haring barst weer los!

Op zaterdag 10 augustus vindt ten westen van de jachthaven van Schiermonnikoog alweer het tiende Sliksleekampioenschap plaats. Zo’n twintig deelnemers trachten in zo kort mogelijke tijd een traject over het wad af te leggen in een slikslee. De winnaars worden beloond met de felbegeerde gouden haring. De vieste deelnemer wordt beloond met de traditionele gouden wadpier.

 

Sliksleeën worden van oudsher gebruikt door vissers om zich te verplaatsen over de weke wadbodem. De twee Schiermonnikoger sliksleeën zijn gebouwd naar een oorspronkelijk eilander model door twee leden van het Vrijwilligerscollectief Schiermonnikoog, dat het Sliksleekampioenschap elk jaar organiseert.

 

Dit bijzondere spektakel speelt zich af op het wad ten westen van de jachthaven. De wedstrijd begint om 11.15 uur. Toeschouwers zijn van harte welkom op de pier van de jachthaven.

Praktische info

  • Meedoen? Je kunt je hier online aanmelden, je opgeven bij het bezoekerscentrum of ter plaatse op zaterdag 10 augustus tussen 10.45 en 11.15 uur. Vol is vol!
  • Laarzen zijn te leen

Voor meer informatie kun je terecht bij het bezoekerscentrum.