Jubileumweekend Nationaal Park Schiermonnikoog

In 1989 werd Schiermonnikoog een Nationaal Park. De snelle rekenaars onder ons hebben het al in de gaten: 'Schier' viert feest! Op het eiland staat 2014 in het teken van de 25e verjaardag van het Nationaal Park en dat zal waarschijnlijk ook aan u niet onopgemerkt voorbij gaan.

Ook tijdens de zomermaanden

Het jubileumjaar van het Nationaal Park Schiermonnikoog staat uiteraard in het teken van de prachtige eilander natuur, veelal in combinatie met bijzondere activiteiten. Zo organiseerden we tijdens een speciaal ingericht jubileumweekend in mei een prachtige beleefroute vol culinaire, kunstzinnige en muzikale verrassingen. Ook was er bijvoorbeeld de exclusieve mogelijkheid om samen met de boswachter op kraamvisite bij de meeuwenkolonie te gaan. En gelukkig staan er nog véél meer jubileumactiviteiten op het programma.

Kinderen opgelet!

Weten jullie te overleven in het wild?! Natuurmonumenten, Bezoekerscentrum en Lytje Willem organiseren samen een spectaculaire Wilde Buitendag rondom de Berkenplas. Bouw een stoere hut, leer diersporen herkennen en een vuurtje stoken, check hoe fit je bent, beweeg je vliegensvlug over het water en zet een heuse pijl&boog in elkaar. Kortom: word een échte survivalaar! Durf jij trouwens ook een lekkere sprinkhaan of meelworm in je mond te steken? Of toch liever een zelfgebakken broodje... Ga het meemaken!

Wanneer en waar? 30 juli en 6 augustus, Berkenplas
Prijs? 6,- (niet-leden 9,-)
Aanmelden? Bezoekerscentrum

Tentoonstelling 'Ode aan de natuur'

Van 2 tot 16 augustus exposeert eilander kunstenares Stella van Acker met een keuze uit haar werk in de dorpskerk op Schiermonnikoog. De opening is op 2 augustus om 14.30 uur met als sprekers Thijs de Boer en Dorine Kuipers. Adri Overbeeke zal gedichten voordragen. Meer informatie over het werk van Stella van Acker vindt u op www.stellavanacker.nl

Wanneer en waar? 2 t/m 16 augustus, Got Tjark
Openingstijden: maandag t/m zaterdag van 15.00 uur tot 17.00 uur
Meer informatie:
www.stellavanacker.nl

Jellyfish in Concert

De geweldige musici van Jellyfish presenteren hun gasten een uniek concept van muzikale sfeer, lekker eten, vrienden én het prachtige Schiermonnikoog. Jellyfish in Concert is een nieuwe muzikale beleving op het eiland. Na twee succesvolle
try-outs in 2013 volgt dit jaar het eerste officiële concert. Muzikanten en zangers van allerlei genres en leeftijden komen op een bijzondere locatie samen voor een intiem lang concert. Nieuw talent speelt zij aan zij met professionele, nationaal en soms ook internationaal bekende artiesten. Met namen als Cheyenne Toney, Julia van der Toorn, Rolf Sanchez, Berend van den Berg, Joost Kesselaar verbaast het u vast niet dat u er vroeg bij moet zijn, de kaartverkoop is reeds gestart.

Wanneer en waar? 15 augustus, Berkenplas / 16 augustus, Marlijn
Prijs? 12,-
Aanmelden? Losse kaartverkoop via de Berkenplas en Marlijn, op de eilander struunmarkt of via
www.jellyfishfestivals.com

Wad & Design

De Oude Brandweergarage is op zichzelf al een bezoek waard, maar des te meer wanneer kunstzinnige studenten van verschillende academies hier hun werk presenteren. Thema's als ambacht, duurzaamheid en sociaal & cultureel erfgoed krijgen een geheel nieuwe betekenis middels deze artistieke creaties. De expositie Wad & Design is het eindresultaat van een vierdaagse workshop geïnspireerd door de rijke natuur en cultuur van Schiermonnikoog, en brengt letterlijk het wad en design een grote stap dichter bij elkaar.

Wanneer en waar? Vanaf 7 september, Oude Brandweergarage

Download hier het complete jubileumprogramma.

print