Open Huis Woning gezocht!

Vanaf 22 april presenteren wij de wisselexpositie Woning gezocht! In deze tentoonstelling ga je op bezoek bij allerlei dieren die in Nederland voorkomen en zie je hoe hun woningen er uit zien.

Bijna elk dier heeft wel een plek om te schuilen, om zijn jongen groot te brengen of om winterslaap te houden. Hoe gaat het er aan toe in het huishouden van een mier? Hoe legt een koekoek haar ei? En wat is eigenlijk een hazenleger? Kom je verwonderen over de soms verrassende en slimme woonvormen van dieren in deze nieuwe expositie.


Voor kinderen zijn er leuke spelletjes in de tentoonstelling. Zo kom je erachter waarom een dier voor een bepaalde woning kiest en hoe hij die woning vervolgens zelf maakt of inricht. En je kunt een kijkje nemen in een heus vossenhol!

Ter gelegenheid van de feestelijke opening van de expositie organiseren we op 22 april van 11.00 tot 15.00 uur Open Huis. De tentoonstelling is deze dag gratis toegankelijk en samen met Lytje Willem organiseren we leuke kinderactiviteiten. Zo kun je je eigen dieren-woning-knutsels maken en mee met een mini-excursie naar echte dierenwoningen op Schiermonnikoog.

En alsof dat allemaal nog niet genoeg is, kun je vanaf 22 april ook nog proberen het geheim van de vermiste vogelaar op te lossen in de Nooduitgang, de escape room van Lytje Willem. De Nooduitgang staat de hele meivakantie bij het bezoekerscentrum geparkeerd.

Open huis Woning gezocht! op zaterdag 2 april van 11.00 tot 15.00 uur in het bezoekerscentrum.

De Nooduitgang, van 22 april t/m 6 mei bij het bezoekerscentrum, reserveren via Lytje Willem

print