Sterren kijken met SolarLive

Ook deze zomer kunt u weer genieten van de spannende astronomische activiteiten van SolarLive! 

Leer meer over het heelal tijdens de gratis sessies, gegeven door amateur astronomen, die zowel overdag als 's nachts plaatsvinden. Middels een zonnetelescoop en -projector kunnen u en uw kinderen op een veilige, leuke manier de zon van dichtbij bekijken en kennis opdoen over de beweging van de aarde en andere planeten. Ook worden er gratis eclipse brillen aan de kinderen uitgedeeld, waarmee uw kind op een veilige manier naar de zon kan kijken. Tijdens de nachtelijke sessies wordt er een grote nachttelescoop opgesteld, waarmee de maan, de sterren en de planeten waargenomen kunnen worden.

Wanneer?

De sessies zullen tienmaal (vijf keer overdag en vijf keer 's nachts) plaatsvinden tussen 12 en 24 augustus, houd voor de exacte data onze posters goed in de gaten!

Speciaal uitgelicht is de meteorenzwerm Perseïden, die op de nacht van 12 op 13 augustus zijn maximum zal bereiken. Bent u al nieuwsgierig? Wij zien u graag terug bij onze sessies!

De sessies van SolarLive worden mede mogelijk gemaakt door Nationaal Park Schiermonnikoog, Camping Seedune en Soepboer Fietsenverhuur.

print