November Wandelmaand

In herfst en winter heeft Schiermonnikoog een pure, ruige schoonheid. Wandelen is de uitgelezen manier om het eiland en deze schoonheid te ontdekken. Daarom hebben de eilanders de hele maand november uitgeroepen tot Wandelmaand.

Gedurende de hele maand biedt de November Wandelmaand een uitgebreid programma van wandelingen & excursies in Nationaal Park Schiermonnikoog rondom vier thema's: natuur, sport, cultuurhistorie en culinair. Dit onder begeleiding van enthousiaste, ervaren gidsen. En uiteraard kunt u ook op eigen gelegenheid het eiland te voet verkennen.

Op pad met de boswachter

De boswachters van Nationaal Park Schiermonnikoog nemen u mee de natuur in, op zoek naar herfstvogels of paddenstoelen.

Sportief wandelen

De sportieve wandelingen leiden over verharde en onverharde wegen, langs karakteristieke eilander bezienswaardigheden.

Cultuurhistorisch wandelen

Eilandbewoners nemen u mee op een reis door de tijd, langs kenmerkende plaatsen en gebouwen in het dorp Schiermonnikoog. Onderweg hoort u spannende verhalen over bijvoorbeeld het zeevarende bestaan van de eilanders.

Culinair wandelen

De culinaire wandelingen voeren u langs gezellige restaurants, kroegjes en bijzondere plekken op het eiland. Overal krijgt u een ander smaakvol hoogstandje voorgeschoteld.

Zelf op pad?

Tijdens de November Wandelmaand heeft Schiermonnikoog ook een uitgebreid aanbod aan wandelingen die u zonder gids kunt lopen, op een dag en tijdstip naar keuze. Deze wandelingen zijn tegen geringe vergoeding verkrijgbaar bij de VVV. Bij het Bezoekerscentrum is de zeer verrassende luisterwandeling Zeezand verkrijgbaar, een verhaal vol natuur en cultuur.

Bent u of wordt u lid van Natuurmonumenten?

Schrijf u bij de VVV in als nieuw lid van Natuurmonumenten voor slechts Euro 25,- en ontvang 1 wandeling helemaal gratis!

Programma's November Wandelmaand

Programma van 2 t/m 8 november

Programma van 9 t/m 15 november

Programma van 16 t/m 22 november

Programma van 23 t/m 29 november

Meer informatie en reserveren: VVV Schiermonnikoog

afdrukken