CultuurMonumenten Maand

Tijdens de jaarlijkse Cultuur Monumenten Maand van Natuurmonumenten gaan kunst, ambacht en natuur dit jaar hand in hand op Schiermonnikoog. Galerie Ogygia en het Bezoekerscentrum hebben bijzondere fiets- en wandeltochten voor bezoekers samengesteld. Bekijk het eiland door de ogen van eilanders en kunstenaars!

Bijzondere fiets- en wandelroutes

'Het Kunstdoosje' en 'De Voettocht' van Galerie Ogygia leiden je al wandelend of fietsend langs tien locaties waar kunstenaar Ad van Bokhoven een schilderij van heeft gemaakt. Met behulp van een compositie zoekertje of de in de natuur geplaatste schilderijlijsten kun je de exacte locatie terug vinden en kun je zien hoe de kunstenaar de plek heeft verbeeld in een schilderij.

Voor de natuurliefhebbers met een Bourgondische levensstijl is er 'Het Smaakdoosje', een verzameling van heerlijke eilander recepten, een aantal smakelijke tips van de boswachter en een route door het Nationaal Park Schiermonnikoog.

Aanbieding in September

De verschillende fiets- en wandeltochten zijn verkrijgbaar bij Galerie Ogygia (Nieuwestreek 7) en het Bezoekerscentrum Schiermonnikoog (Torenstreek 20).

De routes kosten € 15,- per stuk. Word je lid van Natuurmonumenten bij het Bezoekerscentrum of bij Galerie Ogygia dan betaal je slecht € 5,- per route. Ben je al lid van Natuurmonumenten dan kosten de routes per stuk slechts € 12,-.

imprimer