24 mei 2015: Europese Dag van het Nationaal Park

De Nederlandse Nationale Parken organiseren op zaterdag 24 mei a.s. allerlei activiteiten. De 'Dag van het Nationaal Park' biedt iedereen de gelegenheid om de natuur te ontdekken en beleven.

Onder het motto 'De natuur is onze zaak', of 'Nature is our business' worden in het hele land uiteenlopende activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Denk bijvoorbeeld aan een prachtige fietsroute, speciale vaartochten of een streekmarkt. Ook voor de kinderen zijn er tal van uitdagende activiteiten georganiseerd.

De natuur in de Nationale Parken is ook uw zaak! Kom 24 mei naar Nationaal Park Schiermonnikoog en wandel of fiets één van de vele routes! Of ga mee op excursie op het Wad.

Het eerste Nationaal Park werd in Europa op 24 mei 1909 in Zweden ingesteld. Jaarlijks wordt 'De Dag van het Nationaal Park' in Europa op deze dag gevierd. Nederland kent 20 Nationale Parken, waarvan twee parken op particulier initiatief en achttien parken door de Rijksoverheid zijn ingesteld. Het oudste park is Nationaal Park Veluwezoom (1930) en het jongste park is Nationaal Park De Alde Feanen (2006). De twintig Nationale Parken zijn de 'parels' van typisch Nederlandse landschappen met internationaal bijzondere natuur. Ze liggen verspreid over heel Nederland, dus er is altijd een Nationaal Park bij u in de buurt.

In de parken kunt u de Nederlandse natuur echt beleven. U kunt er wandelen, fietsen, paardrijden, kanoën, een bezoek brengen aan een bezoekerscentrum of op pad met de boswachter of Nationaal Park gids. Ook voor en na de Dag van het Nationaal Park bent u van harte welkom.

Meer informatie over de Nationale Parken is te vinden op de websites van de Nationale Parken en op de website van het Samenwerkingsverband Nationale Parken: www.nationaalpark.nl

print