Expositie Zie ze vliegen!

Vanaf 2 mei 2015 presenteert Bezoekerscentrum Schiermonnikoog een nieuwe tentoonstelling over vogels: Zie ze vliegen! In deze expositie voor jong en oud staat het herkennen van vogels centraal, aan de hand van hun geluid, sporen, gedrag en uiterlijk.

Op Schiermonnikoog zijn overal vogels: in het dorp, op het strand, in de duinen en natuurlijk op het wad. De meeste mensen weten wel een aantal vogels te herkennen, maar hoe zit dat met de rest? Vogels herkennen in de vrije natuur blijkt vaak moeilijker dan het identificeren van een opgezette vogel.

In Zie ze vliegen! wordt de vogelwereld op alle mogelijke manieren belicht. Er zijn opgezette vogels, vogelschedels, veren, nesten en braakballen. Alle voorwerpen zijn opgesteld in zwevende vitrines. Je ziet ze letterlijk vliegen!

Er zijn ook vogels die zich helemaal niet laten zien, maar die je wel kunt horen. In de tentoonstelling kun je een vogelgeluidenspel spelen. Zo leer je luisteren naar de verschillen in geluid tussen vogels en ontdek je welk geluid bij welke vogel hoort.
Ook is er het Vogelexamen, waarin de vragen worden gesteld aan de hand van beelden van vogels in hun natuurlijke omgeving.

Praktische info

Wanneer: 2 mei t/m 30 augustus 2015

Waar: Bezoekerscentrum Schiermonnikoog,
Torenstreek 20, 9166 LK Schiermonnikoog

Prijs:
volwassenen 1,- | kinderen gratis
leden Natuurmonumenten gratis op vertoon van ledenpas
inwoners van Schiermonnikoog gratis

Zie ze vliegen! is ontwikkeld door het Natuurmuseum Nijmegen.

afdrukken