Première luisterwandeling Zeezand

Op 29 augustus a.s. gaat tijdens het After Sunset festival op Schiermonnikoog de luisterwandeling 'Zeezand' in première. Zeezand is een luisterwandeling van documentairemakers Prosper de Roos en Magda Augusteijn met muziek van Zeno van den Broek.

Zeezand is een nieuw project op het gebied van geluidskunst, vertelkunst en oral history. Het brengt verschillende bijzondere verhalen en geluiden van Schiermonnikoog. Deze wandeling van 7 kilometer door verschillende gebieden van het eiland gaat op het After Sunset festival in première. Magda heeft als kind op het eiland gewoond. Beiden zijn internationaal onderscheiden documentairemakers.

De wandeling is verkrijgbaar bij het bezoekerscentrum en kan ook via een smartphone of Iphone worden gedownload. Al wandelend kan deze via de koptelefoon worden beluisterd. De wandeling voert door vier verschillende zones van het eiland: het dorp, het weiland, het wad en de duinen. Wandelend over de dijk kan de wandelaar bijvoorbeeld luisteren naar een interview met een boer die in de storm van 1962 de doorbraak van diezelfde dijk heeft meegemaakt. Zo maakt de wandelaar kennis met de relatie die de eilanders met de natuur hebben; de natuur als vijand maar ook als vriend. Een belangrijk thema in de cultuurhistorie van het eiland. Zo is de deelnemer in het dorp zelf via de koptelefoon getuige van het eilander Pinksterfeest 'Kallemooi'.

Ook na de première is de wandeling verkrijgbaar bij het bezoekerscentrum!

Waar en wanneer?

Vrijdag 29 augustus 2014 om 14.00 uur
locatie: Bezoekerscentrum
duur: 90 minuten
prijs: € 8,-, incl. huur mp3-speler en koptelefoon
(voor)verkoop: Bezoekerscentrum (Torenstreek 20)

imprimer