21 juni: Midzomernachtloop in het Nationaal Park

Speciaal voor de Midzomernachtloop 2014 nodigt Natuurmonumenten je uit om na zonsondergang het eiland te verkennen. De boswachter heeft leuke routes voor je uitgezet. Doe mee, deze unieke ervaring mag je niet missen!

Route met duinen, strand en bos

Vanaf het ontvangstpunt wandel je langs de Westerplas, door de duinen en langs de vuurtoren. Hier is een kort uitstapje naar het strand mogelijk. Het laatste stuk van de route voert langs het bos, met haar schimmige gestaltes. Om de duisternis goed te kunnen ervaren, wordt een zaklamp alleen bij nood gebruikt. Als je ogen aan het duister gewend zijn, zal een zaklamp nauwelijks nodig zijn.

Ruik de kamperfoelie

Langs de bosrand baltst de houtsnip. In de struiken rondom de Westerplas zingt de nachtegaal uit volle borst. In de natte duinvalleien hoor je de melancholieke roep van honderden rugstreeppadden. Overal ruik je de kamperfoelie. Kom naar Schiermonnikoog en beleef deze bijzondere nacht!

Praktische informatie

Datum: 21 juni 2014
Starttijd: 22.30 uur
Vertrekpunt: Bezoekerscentrum Schiermonnikoog

Deelname:
aanmeldingen alleen via de website van Natuurmonumenten (N.B. het laden van de pagina om in te schrijven kan even duren).
Volwassen €14,50, kinderen t/m 12 jaar: €7,50, kinderen van OERRR: gratis
Deelnemers: max. 100 personen
Extra info: de route is geschikt voor kinderen, maar is wel minimaal 7 kilometer. De route is niet begeleid.

imprimer