Jubileumweekend Nationaal Park Schiermonnikoog

25 jaar Nationaal Park Schiermonnikoog

In 1989 werd Schiermonnikoog een Nationaal Park. De snelle rekenaars onder ons hebben het al in de gaten: 'Schier' viert feest! Op het eiland staat 2014 in het teken van de 25e verjaardag van het Nationaal Park en dat zal waarschijnlijk ook aan u niet onopgemerkt voorbij gaan.

Dag van het Nationaal Park op 24 en 25 mei

Op 24 en 25 mei viert het Nationaal Park Schiermonnikoog haar 25e verjaardagsfeestje en de landelijke Dag(en) van het Nationaal Park. En iedereen is welkom! Eilander en gast gaan deze dagen op beleefroute waarin natúúrlijk de prachtige eilander natuur centraal staat, vol interessante natuur doe-dingen. Maar de fietsroute neemt je ook mee langs kunstzinnige, culinaire en muzikale verrassingen...

Biedt de natuur niet één groot openluchtconcert? Of juist een adembenemende, oorverdovende stilte? In de natuur is hoe dan ook overal muziek en dat ga je ervaren! En dat terwijl je ondertussen langs de route van verschillende ondernemers een verrassend hapje of drankje aangeboden krijgt.
Jazeker: het wordt volop proeven en beleven.

Het kunstdoosje van galerie Ogygia vormt de basis van deze beleefroute. Op een groot aantal plekken langs de fietsroute staan frames geplaatst, die corresponderen met de prachtige kaarten uit het doosje. Het doosje is tijdens het weekend van 24 en 25 mei verkrijgbaar bij het Bezoekerscentrum. Dit is inclusief de schilderachtige kaarten en de bonnen voor de verrassingen tijdens de tocht.

Parktische informatie Beleefroute

Datum: zaterdag 24 en zondag 25 mei 2014
Tijd: beide dagen van 11.00 tot 15.00 uur
Prijs: Eur 15,00 per beleefroute (max. 5 personen per doosje)
Verkrijgbaar bij het Bezoekerscentrum (Torenstreek 20, Tel. 0519-531641)

Twintig Nationale Parken

Nederland kent maar liefst twintig nationale parken. Deze parken vertellen het verhaal van de Nederlandse natuur. Je vindt er duinen, bossen, heide, laagveen, getijdenwater, beekdalen en vennen. En ook de bewoners verschillen per park: bijzondere vogelsoorten, vlinders, reptielen en amfibieën, edelherten, dassen, bevers, otters, zwijnen en zeehonden. Ontdek de parken zelf; je kunt er wandelen, fietsen, mountainbiken, paardrijden, kanoën en varen.
Beleef het geluid van de Nederlandse natuur!

Kijk voor het programma van de Dag van het Nationaal Park van alle Nederlandse Nationale Parken op www.nationaalpark.nl

imprimer