Estafette expositie Waddenzee Werelderfgoed in Bezoekerscentrum

Van 9 t/m 27 november presenteert het Bezoekerscentrum de expositie over Waddenzee Werelderfgoed. De tentoonstelling reist gedurende 18 maanden langs de Waddenkust en doet daarbij alle Waddengemeenten aan.

Tentoonstelling en plaquette

De tentoonstelling biedt informatie over het karakteristieke ecosysteem, de flora en de fauna. Ook is een plaquette te bezichtigen. Deze staat symbool voor de erkenning van de Waddenzee als Werelderfgoed in Nederland. Ook gaat er een lespakket over het Werelderfgoed Waddenzee naar alle groepen bovenbouw van de lokale basisschool.

Estafette van 1½ jaar

De Waddenzee staat sinds 2009 op de Werelderfgoedlijst. Om de bekendheid hierover te vergroten is op 9 november 2012 in Ferwerderadiel een estafette langs de kust- en eilandgemeenten gestart. Een expositie over het Werelderfgoed Waddenzee en een plaquette staan ongeveer een maand op een publieksplek in een gemeente. Daarna gaat het verder naar de volgende gemeente. De estafette duurt  zo'n 1½ jaar lang, tot in 2014, het jaar waarin de Waddenzee 5 jaar Werelderfgoed is. Het publiek zal uiteindelijk gevraagd worden waar de plaquette zijn plek moet krijgen.

Waddenzee Werelderfgoed

De tentoonstelling is bedoeld om het publiek in de regio te informeren over de bijzondere betekenis van het Werelderfgoed zijn. De Waddenzee staat met vele anderen op de lijst van unieke en onvervangbare cultuurgoederen en natuurgebieden in de wereld. Zoals de piramides in Egypte en de Grand Canyon, maar ook het Great Barrier Rif bij Australie. Vanwege het goede beleid en beheer van de Waddenzee mocht de Waddenzee Werelderfgoed worden.
Nadere informatie is te vinden op de websites www.waddenzee.nl en www.waddenzeewerelderfgoed.nl

print