Wad & Design festival

Van 14 t/m 22 september 2013 is de eerste editie van het Festival Wad & Design Schiermonnikoog. Dompel je onder in een belevenis van design, mode, cultuur en kunst met Schiermonnikoog als decor en inspiratiebron.

Er doen gerenommeerde en jonge ontwerpers en kunstenaars aan mee. Zij laten zich inspireren door de natuur en cultuur van het eiland en maken tijdens het festival samen met eilanders nieuwe producten: zoals windschermen, strandstoelen, eilander capes, Friese merklappen en uilenborden. Ook worden er gerechten ontworpen en aan het strand geserveerd. Van de kunstenaars wordt tevens bestaand werk getoond.

Het festival biedt 2 bijzondere expositieroutes over het gehele eiland, die de bezoeker in eigen tempo kan fietsen of wandelen. De exposities vinden plaats op verschillende unieke locaties op Schiermonnikoog. Daarnaast worden er workshops, lezingen en masterclasses georganiseerd door een aantal van de kunstenaars.

In het Bezoekerscentrum is een expositie van beeldend kunstenaars van de Minerva Academie te Groningen. Ook worden er filmvoorstellingen vertoond:

maandag 16 september 14.00 uur: The radiant child van Jean Michel Basquiat

dinsdag 17 september 14.00 uur: The September Issue van R.J. Cutler

donderdag 19 september 14.00 uur: The radiant child van Jean Michel Basquiat

vrijdag 20 september 14.00 uur: The September Issue van R.J. Cutler

Meer informatie en het programma van het Wad & Design festival vindt u hier.

imprimer