VETTE Vogeldag

Even na tien uur op donderdag 3 januari stroomden 34 kinderen en hun ouders het Bezoekerscentrum binnen. Daar was alles in gereedheid gebracht om de vogels een handje te helpen de winter door te komen én te zorgen dat er nog meer vogels bijkomen.

Zo was er een heuse vetsmelterij, waar vetbollen in bekers werden gefabriceerd, uiteraard ruim voorzien van de lekkerste zaden! Om onze gevederde vrienden extra te verwennen werden elders in het gebouw dennenappels volledig onherkenbaar gemaakt, door ze vol te smeren met.....pindakaas! Natuurlijk werden er ook weer fraaie slingers gemaakt met daaraan pinda's en appelstukjes.

Op de bovenverdieping was het een lawaai van jewelste: er werden complete nestkasten in elkaar getimmerd, waarbij wonder boven wonder slechts een enkele duim werd geraakt. Verspreid door het centrum was een quiz, waarmee een mooie prijs was te winnen. Uit de goede inzendingen werd Bauke Kleuters als winnaar getrokken.

Omdat al dit werken natuurlijk moe en dorstig maakt, waren er koeken en warme chocomelk voor de jonge arbeiders. Rond één uur keerden die dan ook voldaan huiswaarts. En..........volgend jaar is er weer een VETTE vogeldag!!!

imprimer