Neem de Tijd!

'Neem de Tijd!', nieuwe verbindende mammoet wandelroute van 470 km door Noordelijke Nationale Parken, Werelderfgoed en Nationale Landschappen.

Vrijdag 13 juli presenteert gedeputeerde R. Munniksma de nieuwe digitale Nationale Parken mammoet wandelroute 'Neem de Tijd!'.

'Neem de tijd!' zwerven door en langs Noordelijke Nationale Parken

In opdracht van 6 samenwerkende Noordelijke Nationale Parken ontwikkelde IVN (Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid), in samenwerking met een groot aantal regionale partners, een nieuwe digitale mammoetwandeling van 470 km verdeeld over 36 trajecten door Noord Nederland. De route loopt, waar mogelijk, via Ecologische Verbindingszones door vier Provincies, zes Nationale Parken, twee Nationale Landschappen en twee Werelderfgoed locaties (waarvan een in oprichting).

download de wandelapp

Naamsbekendheid van de Nationale Parken, natuurbeleving, cultuurhistorie, 'duurzaam & slow toerisme' en versterking van lokaal ondernemerschap zijn de uitgangspunten van de route. De route wordt als wandelapp voor smartphones, tablets en de PC uitgegeven en is te downloaden via de websites van de zes deelnemende Nationale Parken en via www.wandelapp-neemdetijd.nl

print