Vette Vogeldag

Op 29 februari was het een drukte van belang in het Bezoekerscentrum: zo'n 30 kinderen kwamen tussen 11 en 3 uur binnenlopen om deel te nemen aan de Vette Vogeldag.

Er waren vier onderdelen, waarvoor een stempel kon worden verdiend. Op de bovenverdieping was een timmerwerkplaats ingericht, waar nestkastjes werden gemaakt. Ook was daar de vetsmelterij, waar overheerlijke vetbollen met zaad werden gegoten. Beneden rook het erg naar pindakaas, want koolmezen houden heel veel van dat goedje. Aan de smeertafel werden daarom dennenappels geheel dichtgesmeerd met pindakaas, waarna ze door de bak met zaden werden gerold. Bij het raam met de voertafel konden smakelijke slingers worden geregen van pinda, appel, en brood.

Wie even niets te doen had kon de vettevogelquiz invullen. De notarisvogel heeft uit de goede inzendingen de winnaar getrokken. Dat werd Oskar Graumann, die naar huis ging met een doos vol leuke natuurspullen. Voor elke deelnemer was tenslotte een kartonnen nestkast, zodat dit voorjaar de woningnood onder de mezen behoorlijk zal verminderen. (red. Bezoekerscentrum)

print