Nationaal Park

Nationaal Park Schiermonnikoog is een onderdeel van een keten van 20 Nationale Parken die samen een beeld geven van de verscheidenheid aan natuurlijke landschappen die je in ons land aantreft. 
Er wordt wetenschappelijk onderzoek gedaan, in het Bezoekerscentrum wordt informatie gegeven en er zijn volop mogelijkheden om de natuur en cultuur van het eiland te beleven. Je treft er dan ook een goed onderhouden net van wandel- en fietspaden aan, waardoor je die natuur overal optimaal kunt beleven. 
Die natuur is er voor ons allemaal, vandaar dat er op Schiermonnikoog maar weinig is afgesloten. Er zijn dan ook veel manieren om het eiland te ontdekken en te genieten van die prachtige natuur.

In 2014 zijn diverse recreatie- en horecaondernemers opgeleid tot gastheer van Nationaal Park Schiermonnikoog. Deze ondernemers kunnen je goed informeren over het gebied en wat er waar en wanneer te doen is. Bijvoorbeeld wat de beste plekken zijn om vogels te kijken, wat een geschikte wandelroute is en welke activiteiten er worden georganiseerd.

Een overzicht van de gastheren Nationaal Park Schiermonnikoog.

De cursus Gastheerschap is een uitwerking van een landelijk samenwerkingsverband van SNP, IVN, RECRON Nederland en Koninklijke Horeca Nederland.

print